Het online sollicitatiegesprek

11 november 2020

Bereid je voor op het online sollicitatiegesprek

De werkgever heeft laten weten met jou verder te willen gaan. Yes! Door Covid-19 zien we steeds vaker dat sollicitaties online plaats vinden.

Zorg er in elk geval  voor dat je de tips hieronder volgt om het meeste uit je online sollicitatie te halen.

Is een Skype interview bijvoorbeeld niet mogelijk? Dan kan het voorkomen dat je toch wordt uitgenodigd voor een live interview, uiteraard worden dan de maatregelen vanuit het RIVM nauw gevolgd.

TIPS ter voorbereiding van het online sollicitatiegesprek.

Het online sollicitatiegesprek gaat eindelijk plaatsvinden! Zorg dan in ieder geval dat jij de volgende zaken geregeld hebt:

  • Richt een comfortabele plek in waarin je niet gestoord kunt worden door bijvoorbeeld een huisdier, vriend(in) of een buurman die een pakketje voor je heeft aangenomen. Hou ook rekening met de juiste belichting, zodat je mogelijke toekomstige werkgever jou goed kan zien tijdens het sollicitatiegesprek.
  • Zorg ervoor dat je laptop beschikt over de juiste programma’s, denk hierbij aan online video applicaties als: Skype, FaceTime, Hangouts of Zoom.
  • Zorg dat de batterij van je laptop voldoende is opgeladen. Niets zo vervelend als een laptop die uitvalt of jij die moet zoeken naar de adapter midden in een het sollicitatiegesprek.
  • Gebruik een koptelefoon of oortjes, dan heeft de ontvanger geen last van jouw omgevingsgeluid en jij ook niet.
  • Gebeurt er tussendoor iets onverwachts (je moet b.v. niezen) schakel dan even het geluid uit. Het is sowieso beter de microfoon uit te zetten als je niet aan het woord bent.
  • Kies de juiste kleding om voor de camera te verschijnen, je wilt natuurlijk niet te relaxed overkomen. Zolang het gedeelte van je lichaam wat op camera verschijnt er maar verzorgd uit ziet.
  • Doe een test call met een goede vriend! Op deze manier weet je hoe je overkomt op beeld, kom je erachter of alles naar behoren functioneert, ook kan je natuurlijk om feedback vragen, zodat je nog beter uit de verf komt tijdens het ‘echte’ gesprek.

Vind u het toch prettig om het online sollicitatie gesprek voor te bereiden samen met een van onze coaches?  Neem dan contact met ons op door het formulier hieronder in te vullen

Tjin Consultancy Group - Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.