Outplacement

08 augustus 2017

Ontslagen…hoe nu verder?

Op het moment dat een werknemer niet meer past binnen de organisatie, om welke reden dan ook, kan de werkgever Outplacement aanbieden aan de werknemer. Bij Outplacement wordt de werknemer begeleid naar een nieuwe baan door een externe consultant.

Heeft Outplacement resultaat?

De consultants van Tjin Consultancy Group coachen de werknemer bij het zoeken en vinden van een nieuwe passende baan. De doelstelling van Outplacement is dan ook om zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden. Om te beginnen besteed de consulent aandacht aan het verwerken van het ontslag. In sommige gevallen is er dringende behoefte hier over te spreken, in weer andere gevallen juist helemaal niet.  De peilers van Tjin Consultancy Group zijn tweeledig, enerzijds wordt er  professionele begeleiding geboden bij de zoektocht naar een nieuwe baan en anderzijds worden de wensen en behoeften van de werknemer centraal gesteld.

Tailor made Outplacement trajecten

Ieder traject wordt door de consultant en de werknemer op maat gemaakt. Vooraf wordt dus bepaald waar de meeste aandacht aan zal worden besteed. Bij de ene medewerker kan de aandacht meer liggen op de vragen: Wat kan ik eigenlijk? Welke baan past bij mij? Terwijl een andere medewerker al heel goed weet wat hij of zij wil en dus meer aandacht wil besteden aan sollicitatietraining. Elke Outplacement is uniek. Tjin Consultancy Group biedt u de mogelijkheid om uit meer dan 20 modulen een traject samen te stellen! Daarom adviseren wij maatwerk voor u en uw werknemer.

Samenwerken

Outplacement is altijd vrijwillig maar nooit vrijblijvend. De consultant zorgt voor de professionele begeleiding en positieve input bij het vinden van een nieuwe werkgever en het sollicitatietraject. De werknemer zorgt voor een gemotiveerde houding en de bereidheid om zelf aan de slag te gaan. De samenwerking tussen werknemer en consultant is essentieel voor het succes van het Outplacement traject.

Waarom kiest u voor Tjin Consultancy Group?

Omdat onze aanpak werkt! Centraal in onze aanpak staat het begrip “samenwerken”. Samenwerken zien wij als een vanzelfsprekende activiteit die leidt tot plezier, ontwikkeling en groei. Om die reden zijn wij dan ook voortdurend op zoek naar de juiste samenwerking. Met werkgevers, werknemers, bedrijven en instellingen, dit alles om samen er voor te zorgen de juiste oplossing te vinden.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Kim Tjin, eigenaar/consultant , via 06-28137795 of via info@tc-group.nl

Download de volledige brochure Hier